NASTAVAK TRADICIONALNE MANIFESTACIJE

Una regata 31. jula i 1. avgusta

Planirano na bude održana na dionici Bihać- Bosanska Krupa

E. N. / Avaz.ba
03.07.2020 11:38
  • Ovako je bilo ranijih godina
    Ovako je bilo ranijih godina Foto: Arhiv

Mada je 48. internacionalna turistička Una regata bila planirana da se održi od 29. jula do 1. avgusta,  zbog situacije izazvane pandemijom  koronavirusa  Covid -19 došlo je do izmjene plana i programa održavanja ove manifestacije. Novi termin održavanja Una regate je 31. juli i 1. avgust.

Unska regata bilježi 56 godina svog postojanja i time se stavlja u red najstarijih turističko-sportskih manifestacija na području Unsko-sanskog kantona. Nacionalni park „Una“ sedmu godinu za redom jeorganizator ove turističko-sportske i kulturne manifestacije koja će ove godine u skladu sa situacijom trajati u nešto kraćem vremenskom periodu od uobičajenog.

Želja organizatora je da ovogodišnja 48. internacionalna turistička Una regata bude u znaku medijskih kuća i turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine, koje će svojim učešćem uveličati, medijski obilježiti i promovisati Nacionalni park „Una“, avanturistički turizam, turističku ponudu i potencijale grada Bihaća i Unsko-sanskog Kantona, a sve u cilju očuvanja ove tradicionalne manifestacije, prepoznatljivog turističkog brenda, u skladu sa trenutnom situacijom i u kontekstu  promotivne kampanje: „Kupuj i Koristi Domaće - Uživaj Naše“.

Regata će biti održana na dionici Bihać- Bosanska Krupa. Tokom trajanja ove manifestacije pored vodenih sportova, rafting i kajaka, ukoliko to bude moguće,  bit će organiziran bogat muzičko-zabavni program za učesnike i posjetioce.

Komentari

NA VRH