PREMIJER ZHK

Ćosić: Jedan stanovnik Sarajeva vrijedi duplo više nego stanovnik Širokog

Kaže da će podržati sve prijedloge koji će osigurati pravičniju raspodjelu sredstava

Zdenko Ćosić. Avaz

Avaz.ba

7.4.2020

Premijer Zapadnohercegovačkog kantona Zdenko Ćosić osvrnuo se na konferenciji za novinare u Širokom Brijegu na poništenje odluke o pomoći Vlade Federacije BiH kantonima, općinama i gradovima u borbi sa pandemijom koronavirusa, a koja je izazvala brojne reakcije, prvenstveno sarajevskih zvaničnika i javnosti.


Izrazio je nadu da će svi oni koji su glas digli protiv takve odluke o raspodjeli sredstava po kantonima i općinama pozivajući se na broj stanovnika, isto načelo prihvatiti kad je u pitanju i raspodjela prihoda od PDV-a.

- Istim tim politikama ne smeta da jedan stanovnik grada Sarajeva vrijedi duplo više nego stanovnik Zapadnohercegovačkog kantona. To im uopće ne smeta i ne uspoređuju broj stanovnika - rekao je Ćosić te dodao kako se nada "da će to biti prekretnica pa da ćemo korektnije i pravednije raspoređivati sredstva iz budžeta".

Kaže da će podržati sve prijedloge koji će osigurati pravičniju raspodjelu sredstava. Ćosić je spomenuo i, kako kaže, "sramni neonacistički uradak SDP-a o Mostaru i Mostarcima, koji su sramotnom montažom prikazani na ružan način". 

- Što je još sramnije, SDP se ispričao, ali ne ljudima koje su etiketirali nego su se ispričali javnosti što to nisu uspješno napravili. Paralelno s time se pojavljuje i ova objava, a vidimo da se provode mjere preglasavanja te da se vrši nasilje nad procedurom - rekao je Ćosić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.