ZENIČKO-DOBOJSKI KANTON

Protesti roditelja u Tetovu kod Zenice: Dosta nam je lažnih obećanja

D. PAŠALIĆ

23.2.2018

Vijeće roditelja Osnovne škole „Hasan Kikić“ u Tetovu kod Zenice organiziralo je danas mirne proteste na platou ispred ove škole, a sve zbog predugog čekanja na izgradnju nove zgrade škole.

Kako su kazali, na ovaj način žele izraziti svoje nezadovoljstvo, ali i poručiti nadležnima da nemaju više strpljenja.

- Čekamo skoro dvije godine, dobivali smo razna obećanja i od toga se ništa nije desilo. Ovim protestom želimo poručiti nadležnima da nemamo više strpljenja! Ako se ne desi pomak, ne krene gradnja nove škole, obustavit ćemo nastavu - kaže Enver Karahmet, predsjednik Vijeća roditelja.

Ističe da im je na zadnjem sastanku obećano da bi radovi trebali krenuti krajem marta, međutim, roditelji su ovo obećanje ocijenili kao još jedno u nizu lažnih obećanja i kupovine vremena.

Prema riječima Hasne Alihodžić, direktorice škole, ona razumije roditelje, nastavnike i djecu koji rade u školi koja nema adekvatne uslove.

-Najviše bih voljela da mogu kazati roditeljima da će u novu školsku godinu krenuti u novoj školi. Međutim, to je nešto na šta ne mogu utjecati. Željela bih da naši učenici imaju normalne uvjete za rad - kaže Alihodžić.

Podsjetimo, zbog urušavanja stropa jedan dio škole je u potpunosti zatvoren. Nastavni proces se odvija u drugom dijelu zgrade koji nije u potpunosti uslovan za izvođenje nastave.

Inicijalna sredstva za izgradnju škole obezbjedila je Vlada Zeničko-dobojskog kantona, ali ni nakon nekoliko postavljenih rokova radovi još nisu počeli.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.