SAZNAJEMO Radno-konsultativni sastanak

Zenica: Sutra dogovor devet političkih stranaka o terminu konstituirajuće sjednice Skupštine ZDK

U kabinetu aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine Jasmina Duvnjaka

D. PAŠALIĆ
19.11.2018 14:27

Sjednica najkasnije do petka

Foto: D. Pašalić

U Zenici će sutra biti održan radno-konsultativni sastanak svih devet političkih stranaka koje su na proteklim općim izborima osvojile mandate u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, saznaje Avaz.ba. 

Sastanak se organizira u kabinetu Jasmina Duvnjaka, aktuelnog predsjedavajućeg Skupštine, a sve kako bi se odredio datum konstituirajuće sjednice Skupštine Kantona.

- Iako sam, kao predsjedavajući, mogao odrediti datum sjednice, odlučio sam biti korektan i sutra održati sastanak s predstavnicima svih devet političkih partija i da svi zajedno odredimo datum sjednice – kaže Duvnjak, ističući da će sjednica biti održana najkasnije do petka.

Senaid Begić, predsjednik KO SDP-a BiH ZDK, izjavio je za Avaz.ba kako će do konstituirajuće sjednice lijevi građanski blok održati još jedan sastanak.

- Mi ćemo održati još jedan sastanak prije konstituirajuće sjednice, a na kojem ćemo razgovarati o pripremama za sjednicu. Kao što smo isticali i za prethodne sastanke, naglašavam da ni na sastanku koji predstoji neće biti govora o kadrovskim rješenjima niti podjeli pozicija. Dakle, prioritet je konstituirajuća sjednica – kazao je Begić.

Podsjetimo, ZDK je, nakon Tuzlanskog, drugi kanton koji je formirao vlast bez SDA. Novu većinu, a nakon više od 20 godina vladavine SDA, činit će SDP BiH, Demokratska fronta, Naša stranka, Savez za bolju budućnost, Nezavisni blok, A-SDA i Stranka za BiH, a imaju 21 od ukupno 35 mandata.

NA VRH