VISOKO

Prilika mladima da se druže, uče, ali i zarade

Organizator Fondacija "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca"

Polaznici će proći tromjesečnu obuku. N. Smajović

Piše: N. Smajović

17.1.2020

Škola za vodiče Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" u Visokom bit će organizirana i ove godine. U toku su prijave za ovosezonski program, dok će se škola održati tokom februara, marta i aprila. Riječ je o još jednom interesantnom projektu u sklopu kojeg veliki broj mladih ljudi iz Visokog, ali i brojnih drugih gradova, ima priliku da stekne znanja, koja će poslije primjenjivati kao zvanični vodiči Fondacije.

Više znanja

– Konkurs za polaznike je otvoren do kraja januara, a već sada imamo stotinjak prijava. Radi se o mladim ljudima iz Visokog, Sarajeva, Kaknja, Breze, Zenice, Ilijaša i Tuzle - kaže koordinator u Fondaciji Ajdin Ahmetspahić.


Ahmetspahić: Konkurs otvoren do kraja januara. Avaz

Fondacija danas ima jednu od najboljih vodičkih službi u ovom dijelu Evrope, a veliki broj njih je do posla vodiča stigao upravo preko ove škole. I ovogodišnji polaznici imat će priliku da kroz obuku nauče mnogo toga o bosanskim piramidama, tunelima Ravne, a obuka će biti organizirana i u parku "Ravne 2", kao i "Tumulusu" u Vratnici.

- Polaznici će imati priliku slušati i dr. Semira Osmanagića na nekim od lokacija, što će, također, biti velika prilika za usvajanje znanja iz prve ruke - ističe Ahmetspahić.

Šansa studentima

Bitno je spomenuti kako Fondacija kroz ovaj projekt svake sezone zaposli veliki broj mladih ljudi, većinom studenata, koji radom u vodičkoj službi imaju priliku da upoznaju ljude iz cijelog svijeta, da usavrše strane jezike, ali i da solidno zarade.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.