OČEKUJU REKORDNU SEZONU

Bosanska dolina piramida u Visokom: U ponudi antistres terapija i jačanje imuniteta

Ovo je idealan prostor da se ponovo vratimo prirodi i zaboravimo na stresnu atmosferu koja nas očekuje u gradovima, pojašnjava Osmanagić

N. Smajović

Park „Ravne 2“ ima sve uvjete za odmor gostiju i jačanje organizma

Foto: N. Smajović


Ako je suditi prema broju posjeta u prva tri mjeseca ove godine, u Bosanskoj dolini piramida u Visokom očekuju još jednu rekordnu sezonu. Naime, od januara do kraja marta Visoko je posjetilo oko 12.000 turista, što je itekako dobar znak za nadolazeću sezonu.

Pozitivan trend

- Imunitet je ključna riječ i upravo ono što pružamo našim posjetiocima. Tokom 2019. imali smo oko 50.000 gostiju, a prošle godine 85.000. To je bila rekordna sezona u posljednjih 14-15 godina. Početak ove godine daje nam za pravo da se nadamo još jednoj rekordnoj sezoni i, ako se nastavi ovaj trend, posebno kada uđemo u glavni dio sezone, očekujemo da ove godine dođemo i do 100.000 posjetilaca i oborimo ponovo rekord - ističe dr. Semir Osmanagić, direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”, kojeg smo s radnicima sreli u parku „Ravne 2“.

  • Dr. Osmanagić: Novo obaranje rekorda

    Dr. Osmanagić: Novo obaranje rekorda

    Foto: N. Smajović


Iako nije udarni dio sezone, ekipa Fondacije uveliko radi na proširenju i pravljenju novih sadržaja, kao i obnovi i uređenju infrastrukture, očekujući nove turiste.

- S obzirom na važnost imuniteta, i sadržaje u parku podredili smo tom značajnom segmentu. U parku imamo pet izvora netretirane, čiste vode, bez bilo kakvih dodataka i otrova, u kompleksu ''Ravne'' restorane zdrave hrane i sokova, napravili smo i stazu za šetnju kroz crnogoričnu šumu, a od ovog proljeća naši posjetioci uživaju u sunčanju u parku „Ravne 2“ te time organizam nadopunjuju vitaminom D. Sve ovo je vrlo bitno za podizanje imuniteta. Ovo je idealan prostor da se ponovo vratimo prirodi i zaboravimo na stresnu atmosferu koja nas očekuje u gradovima - ističe Osmanagić.

Dolaze i iz Češke

I dok se u Fondaciji vrijedno pripremaju za glavni dio nove sezone, Osmanagić ističe kako je Bosansku dolinu piramida u prva tri mjeseca ove godine posjetilo oko 85 posto gostiju iz naše zemlje, nakon njih na drugom mjestu su gosti iz Srbije. Zabilježene su posjete i iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Češke.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na