HUMANOST

U Brezi darovane 132 doze krvi KB Zenica

U ovoj akciji se odazvalo 146 darivalaca

Z. K.

Dobar odziv humanista

Foto: Facebook


Povodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi u organizaciji Crvenog križa općine Breza i Transfuzijskog centra Kantonalne bolnice Zenica u Brezi je 14. i 15. juna organizirana akcija na dobrovoljnom davanju krvi. Upravo 14. juna kao Svjetskog dana dobrovoljnog darivanja koji se obilježava širom čitavog svijeta naši humanisti su pokazali svoju plemenitost i na ovaj simboličan datum darovali 132 doze krvi za Kantonalnu bolnicu Zenica.

Neophodan lijek

- Vjerovatno je svako od nas imao potrebu u određenom momentu u svojoj bližoj familiji za krvi i krvnim sastojcima koji su neophodni u liječenju, posebno kod operativnih zahvata, povreda prirodnih i drugih nesreća. Stalna potreba iziskuje stalno i kontinuirano darivanje krvi, a naši davaoci su još jednom pokazali odgovornost i darovali ovaj neophodan lijek za naše sugrađane u potrebi - naveli su iz CK općine Breza.

Iskrene čestitke

U ovoj akciji se odazvalo 146 darivalaca od kojih je 132 dalo krv, njih 19 je po prvi put davalo krv. I u ovoj akciji smo pokazali nadgradnju jer je gotov 10 posto novih davalaca. Svim dobrovoljnim darivaocima krvi Crveni križ općine Breza upućuje iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivalaca krvi i zahvaljuje na iskazanoj solidarnosti, humanosti i svakoj darovanoj dozi krvi!

NA VRH

Podijeli članak na