ZANIMLJIVO

Šta su sve glumci preživjeli zbog uloga: Svi organi su mi se pomjerili

Spremni za najluđe stvari kako bi posao uradili profesionalno

Glumci mnogo vremena provode pripremajući se za novi projekt. Ilustracija

Antenam.net

23.11.2018

Nakon što dobiju ulogu, glumci mnogo vremena provode pripremajući se za novi projekt, ali neki od njih spremni su i na korak više od konkurencije. Od ekstremnih dijeta do fanatičnog vježbanja određene vještine, ovo su neke od najluđih stvari koje su glumci radili za uloge.

Mlada glumica Ema Stoun (Emma Stone), koja u predstojećoj drami "The Favourite" glumi sluškinju, za svoju ulogu morala je nositi korset, a nošenje istog dugo vremena zaista je utjecalo na njeno tijelo. 

- Žene su tako živjele toliko dugo, što u vama može probuditi saosjećanje za to razdoblje i ono kroz šta su prolazile - rekla je glumica.


Kučer (Kutcher) je bio na visoko fruktoznoj dijeti dok se pripremao za ulogu pokojnog osnivača "Applea" Stiva Džobsa (Steve Jobs). Međutim, zbog odabira da jede samo voće, sjemenke i orašaste plodove, završio je u bolnici dva dana prije planiranog početka snimanja filma, otkrio je glumac.



Dikaprio (DiCaprio) je za performans u "Povratniku" dobio Oskara, ali snimanje akcione avanture nije bilo tako lak zadatak. 

- Mogu da nabrojim 30 ili 40 sekvenci koje su bile među najtežim stvarima koje sam ikad morao da uradim - otkrio je Dikaprio za "Yahoo Entertainment".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.