LIFESTYLE

Luksuz Vladimira Putina: Ima kolekciju satova vrijednu pola miliona, a u Beogradu nosio jedan od 10.000 eura

Putin i Vučić tokom posljednje posjete Beogradu. AFP

Daily Mail

22.1.2019

Do najsitnijih detalja analizirao se dolazak ruskog predsjednika Vladimira Putina u Beograd, ali jedan modni detalj mnogima je promakao. Nalazi se na njegovoj desnoj ruci i košta pravo malo bogatstvo.

Ruski lider Vladimir Putin prije nekoliko dana je bio u zvaničnoj posjeti Beogradu, a pored političkog aspekta, veliku pažnju privlačio je i njegov modni odabir. Kravate predsjednika Putina i Aleksandra Vučića kriju zanimljivu priču, ali još upadljiviji detalj bio je luksuzni sat na Vladimirovoj ruci.

Mnogi to možda ne znaju, ali jedna od najvećih strasti ruskog predsjednika su luksuzni satovi, pa tako posjeduje kolekciju u vrijednosti od preko 550.000 eura. Prilikom posjete Beogradu nosio je jedan od svojih omiljenih satova, model iz limitirane serije "Blancpain Grand Date Aqua Lung" koji posjeduje već više od deceniju i košta oko 10.000 eura.


Blancpain Grand Date Aqua Lung

U Putinovoj impresivnoj kolekciji najskuplji je sat "Tourbograph" od platine i krokodilske kože njemačkog brenda "A Lange&Sohne" koji košta 340.000 eura, a posebno mu je drag i "Patek Philippe" od bijelog zlata koji košta 45.000 eura.

"Patek Philippe" sat od belog zlata

Kako prenosi Daily Mail, Putinova kolekcija satova vrijedi šest puta više od njegove zvanične godišnje zarade koja iznosi 82.000 eura.

Kad su satovi u pitanju, Putin ne pita za cijenu. Pristaje samo na najbolje!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.