SAVJETI

Je li ovo najrazrađenija rutina za spavanje do sada

Idealan noćni odmor je nedostižan za mnoge, zbog čega se širom svijeta troše milioni na razne provjerene metode kako bi se dostiglo idealnih sedam sati

Manekenka Ela Makperson (54). Instagram

Merjem Zajimović

20.2.2019

Manekenka Ela Makperson (Elle Macpherson) otkriva šest stvari koje radi svake noći prije spavanja. Ona smatra da su to zlatna pravila koja joj omugućavaju sedam sati sna, prenosi Daily Mail.

Istakla je kako uvijek večera prije 18 sati, a odmor vidi u sauni. Otkrila je i to da svoj jastuk našprica umirujućim mirisom, a prije spavanja pije čaj.

Idealan noćni san je nedostižan za mnoge, zbog čega se širom svijeta troše milioni na razne provjerene metode kako bi se dostiglo idealnih sedam sati.  Međutim, ukoliko želite da noću imate dobar san, dovoljno je samo da slijedite šest savjeta ove manekenke. 

U svojoj mjesešnoj rubrici u časopisu "Get the Gloss" Ela Makperson pisala je o svom idealnom vremenu za spavanje, kao i o svojih 10 stvari koje planira uraditi u 2019. 

Kako i sama kaže, Ela više vjeruje u novogodišnje rješenje nego u novogodišnje odluke, te tvrdi da je februar odnosno Kineska nova godina savršeno vrijeme da se počne ispočetka.

Kada je riječ o idealnom snu, Ela kaže da je u prethodnih nekoliko godina učila kako da postane „bolji spavač“ te da već sad uspijeva da spava sedam sati.

Tokom dubokog sna, metabolizam kože se ubrzava što omogućava oporavak. Bilo da su u pitanju oštećenja nastala kao posljedica ultraljubičastih zraka ili toksičnih preopterećenja unutrašnjosti zbog nedostatka sna, mi zaista trebamo san zbog ljepote - izjavila je Ela.

Kako bi sebi osigurala neophodnu dozu sna, Ela kaže da svaki dan provede određeni dio vremena na svježem zraku.

Osim toga, koristi i svoju ličnu infracrvenu Thersaž saunu jer se isparavanjem povećava fleksibilnost, smanjuje bol i stres te se poboljšava cirkulacija. 

Zadnji obrok pojede do 6 sati uvečer, omogućujući svome tijelu da tokom noći posti čime se ujedno „odmara“ i probavni sistem, zatim pojede kasni doručak kako bi ta pauza potrajala što duže.

Za kvalitetan san, popijem čaj za smirenje i našpricam jastuke sa "Sleep Welle" opuštajućim mirisom. Miris lavande zaista pomaže da se smirim prije nego legnem u krevet. Međutim, ako sve ovo ne pomogne, legne na leđa okrene stopala uvis i istegne ruke (u jogi ta pozicija se zove post viparita karani), služi za postizanje trenutnog „meditativnog“ efekta. To potraje do pet minuta, nakon čega je već smirena i spremna za spavanje - kaže Ela. 

Pored ovoga otkrila i 10 stvari koje planira uraditi u 2019. kako bi poboljšala kvalitetu svog života.

To su sitnice,  uvrstiti sok od celera u svoj režim ishrane, posjetiti neke od destinacija sa svoje liste među kojima se nalazi Antarktik, Patagonia i Galapagos. 

Kaže kako planira i da uzgaja vlastito organsko povrće, sluša više trenera i unaprijedi svoj program vježbanja.

Na kraju, otkrila nam je da će lansirati novi suplement, ženski libido u kombinaciji sa hormonskom podrškom, koji će balansirati hormone prirodnim putem te povećati vitalnost i libido.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.