MINUTA

Aferim, ljevičari!

Režimska mašinerija premijerno je poražena

Piše: Bakir HADŽIOMEROVIĆ

6.2.2019

Ljevičari su konačno prelomili - odbili su koaliciju sa SDA, HDZ-om i SNSD-om! Iskreno, dugo me neka vijest iz političkih sfera nije više obradovala. Vjerovao sam, priznajem, Nerminu Nikšiću, Damiru Mašiću, Zukanu Helezu, Saši Magazinoviću, Peđi Kojoviću i Tariku Haveriću kad su se zaklinjali protiv saradnje s nacionalistima, ali opet, sumnje su se rojile da se zbog “objektivnih okolnosti” priča drugačije ne rasplete... 

Uglavnom, SDP, Demokratska fronta i, vrijedi poentirati, Naša stranka u naredne četiri godine neće saditi tikve sa šovinistima. Iza takve odluke stoji tristo hiljada glasača, koji su, eto, doživjeli zadovoljštinu da im se ne prodaju muda pod bubrege. Častitam svima, a neka Željko Komšić ne zamjeri što opravdano sumnjam u njegove buduće koalicione planove!

Šta reći, nije moje da vazim i držim predavanja bilo kome, a poglavito ne političarima s izbornim legitimitetom, uspostavljenim 7. oktobra prošle godine. Međutim, kad se poravnaju računi, kad shvatimo od kakvog je medijsko-policijskog polusvijeta ljevičarski Bh. blok mjesecima zlostavljan radi sklapanja koalicije sa SDA, sve će nam se samo kazati.

Režimska mašinerija, gdje se zvanične državne institucije brutalno zloupotrebljavaju za ucjene i pritiske, premijerno je poražena! A cilj je, naime, bio da se za sve promašaje i propuste, za sve obećane laži, naštimane tendere, uništene vodovode, olimpijske planine i bolnice, neprocesuirane porodične biznise, ponižene radnike, opljačkane smrtnike i izdaju Srebrenice, optuži neko treći.

U percepciji mafije iz Stranke demokratske akcije, taj su račun već na narednim lokalnim izborima imali da plate komunjare i naivni ljevičari. Srećom, ovog puta zelembaći se se preračunali!

I, na kraju, red je izraziti duboko suosjećanje za tihovanje Envera Bijedića, Mire Lazovića, Ive Komšića i (pre)ostalih komšića, koji nisu izvršili postavljeni zadatak iz centrale u Mehmeda Spahe da građansku državu zauvijek isporuče u naručje stranke muslimanskog povijesnog kruga. Aferim!


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.