MINUTA

Čvaka s Pantovčaka

Samo su naivni očekivali da će KGK pokazati zrno pijeteta prema nedužnim žrtvama ustaških koljača

Piše: Bakir Hadžiomerović

1.8.2019

Kolinda Grabar-Kitarović često pokazuje ozbiljne poremećaje u ponašanju. Stanje naročito postaje kritično tokom njenih islamofobičnih kriza. Nerijetko, tako, predsjednica umjetnih trepavica na turnejama po bijelom svijetu progoni mudžahedinske teroriste, s posebnim akcentom na bosanskohercegovačke spavače. Zatucana ksenofobijom, KGK demonstrira balkonsku ograničenost, ali i to da vicevi sa neprirodnim plavušama u najekstremnijim slučajevima nisu zajebancija, nego notorna činjenica. Zbilja je, stoga, nepotrebno iznova cijediti fekalije koje umije prevaliti preko jezika.  

Ne može se, znate, biti malo fašista. Ili jesi ili nisi. U Jerusalemu, dakle, KGK je konkretno dokazala da je beznadežno ograisala. S Pantovčaka plavka kliče, za dom spremna, poglavniče!

Militantnu navijačicu, ljubiteljicu golih tijela nogometaških, Grabarku s Grobnika što je svršila u mokrom Macronovom zagrljaju, a Putinu usred svečane lože koketno montirala zadnjicu pred facu, nastupajuće jeseni i zime očekuje neizvjesna borba za novi mandat. Zato ćemo se do kraja sezone još naslušati mnogih gadarija. I naknadnih demantija, pride. Jer, ulizivanje desničarima svih zemalja omiljena je disciplina političkih hulja željnih vlasti.

Samo su naivni, naravno, očekivali da će recentnu komemoraciju Holokausta hrvatska predsjednica iskoristiti kako bi se jevrejskim domaćinima ponizno izvinila za ustaška zvjerstva. Za zločince i ubice - paveliće, luburiće, šakiće, artukoviće, miloše, francetiće... Za gasne komore i streljačke vodove. Za Jasenovac i Gradišku Staru, Jedovno i Lepoglavu.

Kažem, samo su naivni očekivali da će KGK pokazati barem zrnce pijeteta prema nedužnim žrtvama ustaškog terora. Čiji mentalni nasljednici, nažalost, presudno određuju rezultate izbora u susjedstvu. Jer, glasanjem za aktuelnu kageka, hrvatska desnica zapravo oživljava tekovine endeha. A Bosna i Hercegovina, ovdašnji Bošnjaci, samo su stroga kolateralna šteta. I poželjna meta za nove uvrede sa demantijem.

Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.