LIČNOST DANA

Trener za trofeje

Musemić: Ugovor s bordo timom ima do kraja sezone

Piše: G. Š.

8.4.2019

Fudbalski klub Sarajevo u subotu je ostvario najveću gostujuću pobjedu u historiji vječitih derbija na Grbavici (3:0), a jedan od najzaslužnijih za veliki korak prema tituli prvaka sigurno je šef stručnog štaba Husref Musemić. Bordo tim se 17. pobjedom u 25 mečeva, uz pet remija i tri poraza, vratio na pobjednički kolosijek koji vodi do šeste titule prvaka.

Musemić je još jednom potvrdio da odlično radi svoj posao te da je respektabilan fudbalski stručnjak koji je prerastao bh. fudbalske okvire. S obzirom na to da mu na kraju ove sezone istječe ugovor sa FK Sarajevo, sada je na potezu “koševska vlada“, s agilnom direktoricom Sabrinom Buljubašić na čelu...

Husref Musemić rođen je 4. jula 1961. godine u Janji kod Bijeljine, gdje je i napravio prve fudbalske korake. Karijeru je počeo u Radniku iz Bijeljine, a od 1979. do 1985. nosio je bordo-bijeli dres i osvojio titulu sa Sarajevom (sezona 1984/85). 

Ljeta 1985., kao najbolji strijelac Prve lige bivše Jugoslavije, prešao je u Crvenu zvezdu, gdje se zadržao do 1989. U karijeri je još igrao za škotski Harts i Tvente (Holandija). Kao šef stručnog štaba Sarajeva osvojio je Kup BiH (2005.) i Premijer ligu BiH (2007.). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.