LIČNOST DANA

"Ne u moje ime"

Odavno ukazuje na pogubnost politike koju određeni nacionalistički krugovi u Hrvatskoj vode prema BiH

Mrnarević u Ahmićima: Glas razuma

Piše: A.H.

15.4.2019

Poznati hrvatski građanski aktivista, nezavisni intelektualac, slikar, čovjek sa stavom koji ne strahuje da događaje koji su obilježili godine tokom i nakon proteklog rata nazove pravim imenom obreo se u petak u Ahmićima i odao počast Bošnjacima, žrtvama zločina protiv čovječnosti koji su 16. aprila 1993. godine počinili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane.    

Dolaskom u Ahmiće, prema vlastitom priznanju, namjera mu je bila javno pokazati da postoje Hrvati koji se ne slažu s politikom koja je podupirala zločine kakav je ovaj u Ahmićima, a posebno s onim koji i danas podržavaju njihove počinioce te uporno zagovaraju podjelu BiH. 

Dugo je Mrnarević predan građanskom aktivizmu i odavno ukazuje na pogubnost politike koju određeni nacionalistički krugovi u Hrvatskoj vode prema BiH. 

Njegov glas, bez obzira koliko neki željeli da ga uguše, odavno se prepoznaje kao glas one Hrvatske koja niti je imala niti želi imati ikakve veze s politikama koje su devedesetih godina uprljale časne obraze velikog dijela hrvatskog naroda.

„Ne u moje ime“, poručio je Mrnarević počiniocima zločina u Ahmićima i duboko se poklonio nedužnim žrtvama.  

Pero Mrnarević rođen je 1977. godine u Dubrovniku.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.