NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Struja mora poskupjeti

Plava i crvena tarifna grupa mogu izazvati određenu zabunu, kaže Buljubašić

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

17.4.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Struja mora poskupjeti.

Poskupljenje struje jedini je način za održavanje stabilnosti elektroenergetskog sektora Federacije BiH.

Ovo je ocjena rukovodstva Uprave "Elektroprivrede BiH“, sa Sanelom Buljubašićem, generalnim direktorom ove kompanije, na čelu. Pojašnjenja radi, iz "Elektroprivrede BiH“ ipak su kategorični da poskupljenje struje u FBiH neće osjetiti gotovo 60 posto domaćinstava iz takozvane zelene tarife.

Zločin u Ahmićima se ne zaboravlja. Brojne delegacije posjetile su Ahmiće gdje je obilježena godišnjica masakra nad bošnjačkim civilima. Na tom mjestu ubijeno je 116 mještana, od toga 11 djece, a likvidirana je i beba od samo tri mjeseca.

Plenković i Vučić prisustvovali otvorenju Međunarodnog sajma u Mostaru. Hrvatska je ovogodišnja zemlja partner jubilarnog 25. izdanja Mostarskog sajma. Ova manifestacija okupila je visoke funkcionere iz gotovo cijelog regiona.

Izraelski ratni vojni kabinet se ni nakon dvije burne sjednice nije dogovorio kako će odgovoriti na iranski napad. Poručili su samo da će udar biti bolan, onakav kakav bi izazvao regionalni rat.

Poljoprivrednici su zabrinuti, brinu da li će proljetni mraz uništiti voće. O tome smo razgovarali sa Mladenom Marjanovićem, predsjednikom Udruženja voćara iz Prijedora.

Nakon što je žena za volanom crvene Fiat Pande vozila u suprotnom smjeru na autoputu A1 od Zenice prema Kaknju i ugrozila sve učesnike saobraćaja, policija još nije utvrdila njen identitet. Također, iz "Autocesta FBiH“ kazali su da na izlazima s autoputa nije pojavilo takvo vozilo.

Legendarni bh. fudbaler i bivši kapiten našeg državnog tima, Sergej Barbarez, postat će novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ova vijest je oduševila sve ljubitelje fudbala jer je legendarni Barba svojevremeno bio jedan od naših najboljih napadača i kapitena.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.