NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: Politička borba za 27 glasova "za"

Niko nam ne garantuje da će sve članice Evropske unije biti „za“ da BiH započne pregovore

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

14.3.2024

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Politička borba za 27 glasova „za“.

Nakon što je Evropska komisija dala preporuku Evropskom vijeću za otvaranje pregovora o članstvu BiH u Evropskoj uniji, sljedeće sedmice svih 27 država članica će glasati po tom pitanju. A niko nam ne garantuje da će biti „za“ da BiH započne pregovore.

Nakon što su mnogi u svijetu izrazili strah od povratka kuge, kontaktirali smo epidemiologinju Zaremu Obradović, koja je za „Avaz“ govorila koji su to simptomi i kako se liječi. Pročitajte sve što je poručila.

Loše upravljanje u prethodnom periodu, kada je na čelu „Elektroprivrede BiH“ (EPBiH) bio SdfA-ov Admir Andelija, i rekordni gubici u poslovanju od 140 miliona KM prelomit će se, prema svemu sudeći, preko leđa građana, jer struja poskupljuje.

Mnogo se govori o Rudniku mrkog uglja „Zenica“, a sve upuće na „ključ u bravu“, odnosno da će se ugasiti. Pročitajte sve o tome u današnjem izdanju „Dnevnog avaza“.

Prvi dani ramazana i u Bihaću i Bosanskoj Krajini protječu u atmosferi koja se samo u ovom mjesecu može osjetiti. O svetom mjesecu za muslimane govorio je muftija bihaćki Mehmed ef. Kudić za „Avaz“, koji je poručio da je on predstavlja berićet i milost za sve ljude.

Posjetili smo sarajevske pekare gdje smo zabilježili proces pravljenja čuvenih sarajevskih somuna, neizostavnog simbola mjeseca ramazana. Miris mu je poseban, a tajni recept je ljubav.

Poznate ličnosti iz BiH, poput Dine Merlina, Halida Bešlića, Hanke Paldum, povukle su se iz javnog života tokom ramazana. Sveti mjesec provode s porodicama, dok se za Gazu mole.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.