NA KIOSCIMA DILJEM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Šokantne izjave u Pakistanu

Na stranama Globusa pročitajte šta to otkrivaju podaci Evropske komisije u jesenjoj ekonomskoj prognozi za 2020. godinu za države članice i zemlje kandidate

Piše: Avaz.ba

6.11.2020

Današnja naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte sve o nezapamćenoj borbi za Bijelu kuću između kandidata za predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump) i Džoa Bajdena (Joe Biden). Dok Bajden poručuje da se svaki glas prebroji, Tramo zahtjeva zaustavljanje brojenja.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko (Inzko) jučer je govorio pred Vijećem sigurnosti Ujedinjenih naroda o izvještaju koji je dostavio. 

- Dejtonski sporazum, iako je ujedno bio solidan okvir za budući razvoj BiH, donio je nesavršen mir - kazao je, između ostalog, Incko.

Komentar dana, pod naslovom "Politika vs. obrazovanje", pisala je Nerma Ajnadžić.

Činjenica da je, u prisustvu i uz odobravanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, pakistanski premijer Imran Kan (Khan) pozvao „evropske sile i zapadne države da odustanu od upotrebe slobode govora kao "instrumenta" kojim se vrijeđaju osjećaji muslimana, šokantna je i može imati dalekosežne posljedice po BiH, posebno Bošnjake.

Saznajemo da je "Autocestama FBiH" odobreno kreditno zaduženje te da će uskoro krenuti gradnja autoputa prema Hercegovini.

Ličnost dana je Edin Višća.

Na stranama Globusa pročitajte šta to otkrivaju podaci Evropske komisije u jesenjoj ekonomskoj prognozi za 2020. godinu za države članice i zemlje kandidate.

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika sarajevske općine Ilidža Fikret Prevljak jučer je negirao da je prijetio predsjedniku Naše stranke Peđi Kojoviću.  

Pandemija koronavirusa u našoj državi ne jenjava. Iako nismo pri vrhu regionalne ljestvice po pitanju zaraženih, definitivno jesmo po stopi smrtnosti od oboljenja COVID-19.

Studenti fakulteta medicinske grupacije ponovo su na ulicama Sarajeva tražili svoja prava.

Posjetili smo Nihada ef. Ahmetovića, imama u Prozoru, koji je prošle subote došao na mladu misu velečasnom Josipu Dediću i poklonio mu Kur'an. 

Na stranama Crne hronike pročitajte sve o osumnjičenima za napad vatrenim oružjem na 35-godišnjeg Nusreta Džafića u njegovoj kućici u gračaničkom naselju Seljanuša, koji su ispitani u Odjelu kriminalističke policije PU Gračanica. Saznajte i koji novi trend koriste šverceri cigareta i duhana.

Pročitajte i razgovor sa pjevačem Šefikom Konjevićem te saznajte kako je pandemija koronavirusa utjecala na njega.

Bh. košarkaški reprezentativac, Džanan Musa, mogao bi igrati za reprezentaciju BiH u predstojećim utakmicama kvalifikacija koje se igraju ovog mjeseca. Naravno, odluka nije samo na njemu. Donosimo vam i izvještaj sa utakmice u kojoj je reprezentacija BiH u rukometu poražena u Dizeldorfu od favorizirane Njemačke sa 25:21 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.