LIČNOST DANA

Fra Mirko Majdandžić: Zagovornik zajedništva

Porukama koje šalje fra Mirko budi nadu da u našoj Bosni postoji putevi kojima se može krenuti ka boljem

Fra Mirko: Donio radost povratkom. Avaz

S. K.

5.8.2019

Gvardijan Samostana Duha svetoga fra Mirko Majdandžić svojim je povratkom u Fojnicu, pitomi gradić u srednjoj Bosni, donio radost ne samo katolicima nego i svima drugima, koji ga se sjećaju samo po dobru. 

Fra Mirko je već službovao u Fojnici. Tamošnjim je mještanima pomogao da vrate vjeru u život, u sebe, u svoju Bosnu. Radio je na obnavljanju domaćinstava, vrijedno pomagao da naprave plastenike, uvjerio ih da od svog rada mogu živjeti. S njima bi navečer, poslije napornog rada u poljima, znao zasvirati i zapjevati.

Svojim povratkom ponovo budi nadu, a porukama koje šalje svima nama i vjeru da postoji u našoj Bosni mnogo puteva kojima se može krenuti ka boljem. Jedan od njih je i razgovor, dvosmjerna cesta u kojoj se govori i sluša. Da nas, veli fra Mirko, slušaju političari i da razgovaraju kako to i dolikuje, sve bi bilo drugačije.

Zagovornik ljubavi, tolerancije, dijaloga, zajedništva uvjeren da svaki problem ima rješenje, vraća se fra Mirko. S njim i mnogo planova i ideja kako unaprijediti ovaj kraj. Zajedno mogu mnogo.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.