LIČNOST DANA

Jednostavno najveći

Skroman, čovjek radi kao vatrogasac, a usput vježba i razbija glave

Miočić: Nokautirao Kormijea u četvrtoj rundi. AFP

Piše: Al. Ti.

19.8.2019

Cijeli borilački svijet naklonio se Stipi Miočiću, američko-hrvatskom MMA borcu, koji je u noći sa subote na nedjelju ponovo postao prvak UFC-a u teškoj kategoriji. 

Iako je bio u "debelom" minusu u borbi, bivšeg prvaka Danijela Kormijea (Daniel Cormier) je sjajno načeo u četvrtoj rundi brutalnim udarcima u tijelo, koji su se kasnije pokazali ključnim za pobjedu.

Miočić nije tipičan borac kakvog UFC nastoji promovirati i "gurati" pod reflektore. Nije "grlat", ne razbija autobuse poput drugih boraca, nije "trash talker", ne vrijeđa porodicu protivnika, već sve što ima da kaže on kaže u oktagonu. A njegovi protivnici obično prođu kako je sinoć prošao Kormije.

Skroman je, porodičan čovjek, radi kao vatrogasac, a usput vježba i razbija glave. Često nam dolazi u komšiluk, u Hrvatsku, odakle vodi porijeklo, a i u BiH ima veliki broj fanova.

- On je najveći - teško je preko jezika prevalio predsjednik UFC-a Dejna Vajt (Dana White), koji nije baš u najboljim odnosima s prvakom upravo zato što nije poput Konora Mekgregora (Conor McGregor).

Miočić iza sebe ima ostavštinu koja će ući u historiju, kao jedini borac koji je titulu branio tri puta u najjačoj organizaciji na svijetu. Nova vladavina počinje, pitanje je koliko će trajati. Uzme li se u obzir forma, teško njegovim protivnicima.

Stipe je rođen 19. avgusta 1982. godine u Ohaju, a rođak je pokojnog Mirka Miočića, legende kvizova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.