LIČNOST DANA

Nova zvijezda „Zmajeva“

Iako vrlo mlad, pokazuje da je sazrio kao igrač

Gojak: Preuzima odgovornost. D. Jurišić

Piše: N. D.

7.9.2019

Nije baš rijedak slučaj da se u bh. javnosti spominje priča o tome ko bi mogao i hoće li neko uopće moći nadomjestiti reprezentativce koji zbog godina napuštaju nacionalni tim. Možda je u posljednje vrijeme bar jedna dilema riješena. Bh. fudbal ima Amera Gojaka, ofanzivnog veznog igrača koji je budućnost našeg nacionalnog tima, a već sada se promovira u zvijezdu „Zmajeva“. 

On je igrama u Dinamu, sada i u reprezentaciji, potvrdio razmišljanja stručnjaka da je, iako još mlad, itekako fudbalski sazrio i da može dostići fudbalske visine. Sportska drskost, snaga i činjenica da ne bježi do preuzimanja odgovornosti jednostavno prave impresivnu sliku o njemu.

Sve ovo potvrđuje i interes klubova iz evropskih liga, jer ovi veliki, poput Sevilje, koja ga nije uspjela kupiti do Dinama, ne kupuju uzaludno.

Amer Gojak rođen je 13. februara 1997. u Sarajevu. Prošao je omladinsku školu Novog Grada, a potom je bio član Željezničara i Olimpika. Sa 18 godina prešao je u Dinamo. Bio je strijelac u čak četiri omladinske selekcije BiH, a tome je dodao i golove za A-reprezentaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.