LIFESTYLE

VJEČITA DILEMA Kako odabrati savršen vjerenički prsten

Dijamant je uvijek odličan izbor

(Mi. K.)

4.6.2015

Da na početku razbijemo jednu predrasudu - dijamantski prsten ne mora da znači da ćete kod juvelira ostaviti polugodišnju platu.

U razgovoru sa pojedinim prodavačima iznenadila nas je informacija da se vrhunski dijamantski prsten može kupiti već od 300 evra, piše "Telegraf"!

To je odlična vijest za sve koji planiraju vjeridbu, ali istovremeno predstavlja i ozbiljan izazov - kakav dijamantski prsten odabrati?

A prije nego što krenete u potragu, obavezno istražite postojeći nakit vaše drage - da biste znali da li više voli žuto zlato, platinu ili možda bijelo zlato.

Procjenite i da li joj više prija jednostavnije prstenje, ili više voli klasične komade, ili je možda otvorena za upečatljiv aksesoar koji svima uskače u oči.

Saznaćete i da li više voli tanji ili deblji prsten!

Ukoliko niste baš sigurni da ćete se snaći, uvijek možete regrutovati njenu najbolju drugaricu da vam pomogne, naravno samo ukoliko vjerujete da će vaše pripreme za prosidbu ostati tajna!

Ukoliko birate prsten s jednim dijamantom, obavezno vodite računa da je izuzetne boje i čistoće, kao i da je majstorski obrađen, jer sve to će doći izražaja. S druge strane, ako vas interesuje prsten s više manjih dijamanata, pored čistoće obratite pažnju na broj karata.

I vodite se time da dijamant nikad ne može biti premali!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.