LIFESTYLE

MOŽDA I VI TO POGREŠNO RADITE Provjerite da li pravilno plivate?!

Savjeti u Steven Showu

(Dž. Č.)

9.6.2015

"Plivački guru", Steven Show, tvrdi da brojne osobe koje misle da znaju plivati u stvari plivaju potpuno pogrešno te da im ta aktivnost, za koju se inače pretpostavlja da čini dobro našem zdravlju, u stvari čini samo - štetu. 

Show proučava plivanje već 25 godina, a razvio je i svoju metodu "savršenog plivanja" koju je nazvao "umjetnost plivanja". 

Naime, iako se niz godina bavio profesionalnim plivanjem, imao je na kraju problema s bolovima u vratu i leđima pa je zaključio da je vjerojatno i on nešto krivo radio. Kasnije je radio kao spasilac na bazenima i plažama te je primijetio kako mnogi krivo plivaju. Evo u čemu, tvrdi Show koji je u međuvremenu ispravnom plivanju podučio hiljade i hiljade širom svijeta, najviše griješe.

- Često vidim ljude kako se bore s vodom, bore se za dah. U tome baš i nema nekog užitka. Većina ljudi pliva prsno i drže glavu iznad vode, što je kao da plivaju pod ručnom, pa im ruke i noge moraju jače raditi - kaže "guru plivanja". 

Njegov savjet je - položite lice u vodu. Bez straha da ćete se utopiti, ostati bez daha. Show se specijalizirao za rad za odraslim osobama koje ne plivaju zbog straha od vode ili neke druge traume, piše Independent, a prenosi Dnevnik.hr.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.