LIFESTYLE

Koliko je izdržljiv Nokia 8 telefon?

Avaz.ba

5.10.2017

Nokia telefoni su tokom godina stekli izuzetnu reputaciju kada je izdržljivost i čvrsta konstrukcija u pitanju. Međutim, da li popularni brend u koji je udahnut novi život zadržava ove karakteristike i na najnovijim telefonima?

Ako sliku gradimo na ranije objavljenom Nokia 6 modelu, koji je prošao kroz test izdržljivosti, odgovor je pozitivan. Ali šta je sa najnovijim Nokia 8 modelom? Odgovor na ovo nam daje popularni YouTube kanal JerryRigEverything, koji je na svom testu izdržljivosti imao upravo Nokia 8 uređaj.

Za one koji ne žele da gledaju video, najbitniji momenti uključuju grebanje Gorilla Glass 5 stakla i ovdje nema iznenađenja; test sa paljenjem ekrana nakon desetak sekundi otkriva crne piksele, ali kako se radi o LCD displeju oni se u potpunosti oporavljaju. Poleđina Nokia 8 telefona je od aluminijuma pa se može izgrebati sječivom, dok je sektor sa kamerom od stakla i ne ostavlja tragove od grebanja kakve bi imala plastična kamera.

Na kraju, tu je test savijanja. Nokia 8 se ne savija ni s prednje strane ni sa poleđine, a ovo je zahvaljujući obliku aluminijuma koji se nalazi unutar telefona i koji doprinosi njegovoj izdržljivosti. Krajnja ocjena je da i Nokia 8 nastavlja tradiciju, barem kada je izdržljivost u pitanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.