ŽIVOT

Poznati jutjuber duhovito objasnio zašto je dobro što je slijep, a onda zaista dirnuo u suštinu

Facebook

Avaz.ba

26.7.2018

Tomi Edison (Tommy) je dugogodišnji prezenter i jutjuber, a od rođenja je slijep. Ali znate li zašto je postao poznat? Zato što plijeni nevjerovatno pozitivnom energijom. 

On na svom YouTube kanalu dijeli s pratiocima pozitivne misli, uvijek je nasmijan, a čak je i filmski kritičar. On je jednom prilikom rekao da "postoje gore stvari od toga ako ne možeš da vidiš".

Zato je on odlučio da snimi video u kome će navesti zašto je dobro biti slijep. 

- Ljudi stalno pričaju, "Bože, vjerovatno ti je muka što si slijep", "kako možeš", "jadničak"... Sve to je istina, ali znate šta? Postoji pregršt pogodnosti ako si slijep. Naprimjer, ulaziš prvi u avion, dobivaš samo VIP tretmane, nikad ne moraš da razmišljaš o tome da li smiješ ili ne smiješ da voziš u pijanom stanju, ne moraš da kosiš, račun za struju ti je uvijek niži, kartu za voz plaćaš upola manje, a nekad dobiješ i besplatno, sve djevojke s kojima si u vezi su čista desetka, ne moraš da brineš o godinama... - ispričao je u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu i dodao:

- Ali znate li zašto je zaista dobro biti slijep? Kod nas ne postoji boja kože, nacionalnost, religija... Ljude upoznajemo tako što pričamo s njima. Na taj način im upoznajemo dušu i srce - zaključio je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.