LUTRIJA

Izvučen džekpot od 1,6 milijardi dolara u Americi

Igra se u 44 američke savezne države

Ilustracija

Agencije

24.10.2018

Nepoznati sretnik koji je u Južnoj Karolini kupio tiket igre na sreću „Mega milioni“ dobio je milijardu i 600 miliona dolara. Zvaničnici američke lutrije potvrdili su da je napokon izvučena kombinacija koja će nekome donijeti najveći dobitak ikada zabilježen u Americi.

Sretni dobitnik prevazišao je minimalne šanse za dobitak i postao jedan u 302,5 miliona koji su osvojili nagradu, uplatom sretnog tiketa koji košta dva dolara. Tiket je uplaćen u Južnoj Karolini, ali nije poznato gdje tačno.

Najvjerovatnije će proći nekoliko dana, a možda čak i sedmica, dok se sretnik ne pojavi da potvrdi svoj dobitak.

Zvaničnici lutrije i finansijski menadžeri ljudima koji nagradu osvoje savjetuju da detaljno isplaniraju strategiju investiranja dobitka, ali, također, upozoravaju da se pobjednici suočavaju i s novom zabrinutošću za vlastitu sigurnost kao posljedicom iznenadnog posjedovanja ogromne količine novca. 

Prema pravilima lutrije, pobjednik može da odabere da mu odmah bude isplaćeno 904 miliona dolara ili da dobitak od 1,6 milijardi dolara dobiva u ratama u narednih 29 godina.

U zavisnosti od države, pobjednici imaju rok od 180 dana do jedne godine da dođu i potvrde svoju dobitnu kombinaciju.

Igra na sreću „Mega milioni“ igra se u 44 američke savezne države, Vašingtonu i na Djevičanskim Otocima. 

U osam država od ukupnog broja u kojima se igra pobjednici imaju pravo da ostanu anonimni, ali u ostalim državama javnosti se saopćava ko je dobitnik pobjedničke kombinacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.