SRBIJA

Otac nestale djevojčice očajan, pronašao šokantnu prepisku u telefonu: Sumnjam da ju je oteo muškarac s kojim se dopisivala

Roditelji su od djevojčice mobilni telefon oduzeli zbog njenog učestalog dopisivanja s mnogobrojnim mladićima, ali i starijim muškarcima

Djevojčica Marija Đenadić. Facebook

Blic,rs

25.7.2019

Djevojčica Marija Đenadić (16) iz sela Ratkovac kod Lajkovca, čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak uvečer, moguća je žrtva seksualnog predatora koji joj se lažno predstavljao na Facebooku i koji ju je, praktično, namamio da pobjegne od kuće.

Policija intenzivno traga za djevojčicom koja je svoj dom u Ratkovcu napustila u ponedjeljak, a onda je viđena oko 15 sati na putu Slovac - Lajkovac. 

Put do tetke

Po saznanjima “Blica”, tu su je sreli poznanici u automobilu, od kojih je tražila da je dovezu do mjesta Ćelije na Ibarskoj magistrali, gdje je, kako im je rekla, trebala sačekati autobus “za put do tetke u Beogradu”.

Njen nestanak je u ponedjeljak u večernjim satima prijavio njen otac, navodeći kako izgleda i šta ima na sebi, uz objašnjenje da Marija kod sebe nema mobilni telefon “koji joj je oduzeo”.

- Roditelji su, naime, od djevojčice mobilni telefon oduzeli zbog njenog učestalog dopisivanja s mnogobrojnim mladićima, ali i starijim muškarcima. Posljednja intenzivna prepiska, u kojoj se dogovara i susret, jeste s jednim mladićem, ali svi tragovi, nakon vještačenja tog profila, ukazuju da je riječ o lažnom profilu na Facebooku, iza kojeg stoji znatno stariji muškarac, tako da postoji sumnja da je djevojčica žrtva seksualnog predatora koji ju je namamio da pobjegne od kuće – navodi izvor “Blica” blizak istrazi.

Marijin otac Zoran, koji je prijavio nestanak, ispričao je da je njegova kćerka, pošto joj je mobilni telefon oduzet, za posljednje ugovaranje viđenja s tim muškarcem iskoristila bratov telefon. 

Pod imenom Marija Đenadić inače na Facebooku postoji nekoliko profila, ali za sada nije poznato je li djevojčica koristila svaki od njih, ili su njene fotografije “skinute” s pravog profila i iskorištene za otvaranje drugih lažnih naloga s njenim identitetom.

Otac Zoran tvrdi da je, kako su prethodno otkrili, upravo neko koristeći lažni profil s Marijinom fotografijom “s tog profila na njen Massinger slao golišave fotografije djevojčica”.

Emotivna veza

- S obzirom na prethodnu emotivnu vezu koju je imala s mladićem s područja Čačka, prvo je ispitano je li se djevojčica možda iz Ćelija s Ibarske magistrale uputila ka tom kraju, ali za to nije bilo opipljivih dokaza, tako da je potraga za njom sada, između ostalog, usmjerena ka području Beograda, gdje Marija, inače, nema rodbinu – navode izvori "Blica".

Kada je posljednji put viđena, ona je na sebi imala roze majicu, bijele patike i farmerice i kraće je podšišana u odnosu na fotografije koje postoje na njenom Facebook profilu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.