TRIK

TikTok video postao viral : Kako da prepoznate "toksičnog šefa"

Jedan komentar izazvao posebnu pažnju

Atmosfera na poslu je iznimno važna. ARHIV

A. F.

24.12.2020

Kada aplicirate za neki posao, a pritom ne znate ništa o atmosferi i načinu rada u toj kompaniji, zaista nije lako znati ko vas čeka "sa druge strane".

To je teško otkriti čak i na razgovoru za posao, kada se sastanete sa šefom "jedan na jedan". Srećom, J.T. Odonel, trener za upravljanje karijerom i direktorica  sajta WorkItDaily.com, otkriva kako uz pomoć samo jednog pitanja možete da prepoznate da li imate posla sa "toksičnim šefom"?

- Kada dođete na red da postavljate pitanja, jednostavno recite: "Možete li da mi kažete nešto o najuspješnijoj osobi u firmi, šta ona tačno radi da bi stigla do tog uspijeha?" - kaže Odonel.

Ovo je važno jer će vam šef kroz odgovor o trećem licu, zapravo reći šta očekuje od vas. Ako je najuspješnija osoba u firmi dolazila na radno mjesto prije svih, a odlazila kući kasno, radila vikendom, bila dostupna 24/7, onda će vam biti jasno šta se traži od kandidata u tom poslovnom okruženju.


@j.t.odonnell

SIGNS A HIRING MAMAGER WILL BE BAD TO WORK FOR. #careercoach #interviewtips #interview #jobinterview #jobs #jobsearch #jobsearchtips #careeradvice #

♬ original sound - J.T. O'Donnell

Za mnoge korisnike TikTok-a ovaj video bio je otkrovenje, a jedan komentar je bio posebno zanimljiv.

 - Ja sam menadžer ljudskih resursa više od 20 godina i ovo je vrlo pametno zapažanje i fantastično pitanje- napisao je menadžer

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.