VOLI SVOJ POSAO

Atraktivna vozačica kamiona Ešli ne boji se teškog posla

Počela je raditi u udaljenom rudniku bez iskustva, a na TikTok-u je objasnila da nekoliko povišica kasnije zarađuje preko 110.000 dolara za samo šest mjeseci rada

A. F.

13.5.2022

Prelijepa Ešli iz Australije objasnila kako zarađuje više od 100.000 dolara godišnje. Screenshot

Ešli (Ashlea) iz Australije, radi po metodi uleti-izleti (FIFO – fly-in fly-out). To je metoda zapošljavanja ljudi u udaljenim područjima tako što ih se privremeno odvozi na mjesto rada umjesto da se moraju preseliti.

Vozačica kamiona u rudnicima otkrila je svoju zapanjujuću platu koja joj omogućuje da radi samo šest mjeseci u godini. 

Počela je u raditi udaljenom rudniku bez ikakvog iskustva, a na TikTok-u je objasnila da nekoliko povišica kasnije zarađuje preko 110.000 dolara za samo šest mjeseci rada. 

– Nakon otprilike tri mjeseca, moja satnica je narasla na 43,50 dolara na sat – rekla je. 

– Za svoju prvu godinu kao radnik-početnik koji još uči zanat, dobivala sam oko 94.000 dolara godišnje. Danas zarađujem na poslu oko 51,50 dolara na sat, tako da je to prilično dobro – objasnila je.


@the_salty_pinup Reply to @brittanyroseellery we talk APPROXIMATES after a long day at work 😴😅 MONEY $$$ 🥰🤫 #fifo #mining #womeninunifom #perth ♬ Big Energy - Latto

I to nije sve, jer njezina kompanija nagrađuje vjernost radnika mjesečnim bonusima. 

– Kompanija za koju radim plaća radnicima bonus svaki mjesec ako ostanete s njima, a to je preko 2000 dolara. Godišnje, po mojoj satnici od 51,50 dolara, zarada je oko 112.000 dolara godišnje – rekla je.

Ona je rekla da obično radi 14 dana, a zatim dobije 14-dnevnu pauzu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.