NEVJEROVATNA SCENA

Pogledajte tučnjavu kengura i MMA trenera

Des je iz tog sukoba izvukao deblji kraj, s obzirom na to da je doživio teške povrede, a u intervju za američke medije je opisao šta se tačno desilo

Tuča kengura MMA trenera. SCREENSHOT

A. F.

14.6.2022

Nevjerovatne scene snimljene su prije nekoliko dana u Australiji, a u centru pažnje su se našli jedan kengur i bivši bokser i MMA trener, Klif (Cliff) Des.

Koliko je ova ratoborna životinja snažna, uvjerio se upravo Des, kada je jedan klokan pokušao napasti njegove pse, a kada ih je on pokušao spasiti, došlo je do sukoba koji je trajao šest minuta.

Des je iz tog sukoba izvukao deblji kraj, s obzirom na to da je doživio teške povrede, a u intervju za američke medije je opisao šta se tačno desilo.


- Želio sam zaštititi svoje pse i otjerati klokana iz dvorišta, ali počeo je boksati sa mnom. Pokušao sam ga udariti štapom, ali se on brzo slomio. Zatim me zgrabio i nanio mi povrede glave i ruke, ugrizao me je za prst. Nisam se mogao boriti jer je imao previše oštre kandže - kazao je Des.

Kako navode tamošnji mediji, susreti klokana sa ljudima u Australiji nisu rijetki, a ove ratoborne životinje napadaju čim osjete da su ogrožene, kao što je bilo u ovom slučaju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.