2.200 ZNAKOVA

TikTok kopira Instagram: Ovo je nova funkcija

To je ujedno i najnoviji napad svake platforme društvenih medija koja besramno kopira jedni druge

Ali Photo Mode također čini stranicu For You sličnijom Instagramu. INSTAGRAM / PRINTSCREEN

A. O.

7.10.2022

U ovom trenutku, svi su prilično navikli da Instagram kopira TikTok. Sada, u novom zaokretu, TikTok kopira Instagram s novom funkcijom koja se zove "Fotografski način". Ažuriranje omogućava korisnicima TikTok-a da dijele više fotografija u objavi, zajedno s natpisima do 2.200 znakova.

Nove objave sa fotografijama, koje mogu sadržavati i muziku, pojavit će se na stranici Za vas korisnika pored video zapisa. U postu na blogu, TikTok kaže da se nada da će Photo Mode kombinovati nedavno prošireno omogućavanje kreatorima da se "izraze i dublje povežu s drugima".

Ali Photo Mode također čini stranicu For You sličnijom Instagramu na načine koji možda nisu toliko kreativni. Prema Mashableu, kreatori već koriste ovu funkciju za dijeljenje recikliranih tekstualnih memova i drugog sadržaja koji je često popularan na… Instagramu.

Ali TikTok koji sada kopira originalnu premisu Instagrama posebno je vrijedan pažnje s obzirom na to da se Instagram navodno mučio sa angažmanom sa svojim TikTok klonom, Reelsom. Wall Street Journal je nedavno objavio da TikTok još uvijek znatno nadmašuje Instagram Reels u dnevnom vremenu gledanja.

To je ujedno i najnoviji napad svake platforme društvenih medija koja besramno kopira jedni druge. Samo u posljednjih šest sedmica: i došli su do vlastitog pogleda na francuskog početnika BeReala (Instagram još nije formalno pokrenut). Twitter je predstavio feed za video zapise u stilu TikTok-a. Dok je YouTube Shorts, koji je i sam TikTok klon, dodao TikTok stil.

Sve proizvode koje preporučuje Engadget bira naš urednički tim, nezavisno od naše matične kompanije. Neke od naših priča uključuju affiliate linkove. Ako nešto kupite putem jednog od ovih linkova, možda ćemo zaraditi proviziju za partnere. Sve cijene su tačne u trenutku objavljivanja, piše topteknews.net.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.