ZBUNJUJUĆE

Nova opcija TikToka zbunila korisnike: Zašto je sve zamagljeno?

Jednom tokom dana korisnici će dobiti obavijest da trebaju objaviti kratak videozapis ili fotografiju, za šta imaju ograničeno vrijeme od tri minute

Objava korisnika TikToka. PRINTSCREEN

A. O.

16.11.2022

Najnovija opcija koju sada ima društvena mreža TikTok zbunila je mnoge. Naime, korisnici su otkrili da su neki videozapisi i fotografije koje su objavile druge osobe zamagljeni uz tekstualnu poruku "Post to view". 

Evo šta to predstavlja. Dakle, ukoliko ne želite vidjeti šta je neko drugi objavio, trebate podijeliti vlastitu fotografiju ili video.

Opcija "Post to view", koja se mnogima već pojavila nakon ažuriranja aplikacije, dio je nove TikTokove značajke "Now". Jednom tokom dana korisnici će dobiti obavijest da trebaju objaviti kratak videozapis ili fotografiju, za šta imaju ograničeno vrijeme od tri minute.  

Cilj je da objave budu iskrene i snimljene točno u trenutku u kojem je to od njih zatraženo. Opciju već mogu koristiti korisnici iz SAD-a. Međutim, mnogi drugi diljem svijeta morat će preuzeti zasebnu aplikaciju s Google Playa ili App Storea kako bi je isprobali.


@building_with_riles Heres to another failed video 🍻 #nomorefyp #whereismyfyp #fyp #foryou #fail #push ♬ Sad Emotional Piano (main version) - DSproductions

Mnogi su korisnici ostali zbunjeni zbog nove opcije, a velik broj njih otkrio je sličnost TikTokove inovacije s BeRealom. "Što je ovo 'post to view'", "Izgleda kao Be Real", "Ima li ijedna aplikacija da ne kopira druge", samo su neki od komentara, piše Index.

BeReal je aplikacija koja korisnicima jednom dnevno pošalje obavijest da je vrijeme za objavu na toj mreži. Oni imaju samo par minuta da snime fotografiju korištenjem obje kamere kako bi prikazali gdje se zaista u tom trenutku nalaze i što rade.

Ako fotografije ne objave u zadanom roku, taj dan više ne mogu ništa objaviti. BeReal korisnike želi potaknuti da pokažu svoje pravo lice bez filtera i poziranja za fotografiranje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.