SVE VRSTE POVRŠINA

Napravite sredstvo za čišćenje kuhinjskih elemenata

Potrebna su vam tri sastojka

Olakšajte svakodnevnu rutinu čišćenja. Everydaycheapskate

E. Ag.

2.2.2023


Bez obzira na to koliko često čistite svoje kuhinjske ormariće, oni će se sigurno vrlo brzo zaprljati. Masnoća od hrane, otisci prstiju, prašina, prolivena tekućina - šta god hoćete. Svi znamo da je te stvari teško ukloniti. Dobra vijest je da možete napraviti brzo sredstvo za uklanjanje masnoće od tri sastojka koje će lako ukloniti prljavštine i masnoće. I najbolje od svega? Možete ga koristiti na svim vrstama kuhinjskih elementa

Šta vam je potrebno

- 2 kašike deterdženta za suđe

- 20 kapi eteričnog ulja narandže

- 1 1/2 šolja destilirane vode

- bočica s raspršivačem

Pomiješajte deterdžent za suđe, eterično ulje narandže i destiliranu vodu u čistoj bočici s raspršivačem. Prije svake upotrebe protresite. Ako želite umjesto deterdženta za suđe možete koristiti i sapun za ruke. Eterično ulje narandže pomaže u razgradnji masnoću.

Imajte na umu da nikad ne koristite četku za ribanje ili spužvu za ribanje kada čistite kuhinjske elemente jer mogu izgrebati površinu.

Postupak čišćenja

Pošpricajte svoje kuhinjske ormariće obilno sredstvom za čišćenje masnoće.

Vlažnom krpom od mikrovlakana utrljajte sredstvo za čišćenje u površinu kućišta. Ako trebate ući u kutove, upotrijebite jako mekanu četkicu za zube da nanesete sredstvo za čišćenje u ta područja, a zatim obrišite krpom.

Obrišite svoje ormariće suhom krpom za čišćenje od mikrovlakana.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.