STVRANO DJELUJU

Ovih pet trikova za čišćenje s TikToka olakšat će vam život

Otjerajte smrad odvoda vodicom za ispiranje usta

Olakšajte sebi ovim trikovima. Printscreen

M. Z.

27.2.2023

Mnogi sumnjaju u stvarnu korist i funkcionalnost trikova za čišćenje s TikTok. Međutim, neki savjeti i trikovi zaista djeluju te bi vam mogli i olakšati svakodnevni život.

Jeste li se ikada zapitali jesu li savjeti za čišćenje s TikToka djelotvorni?

Riješite se tragova na parketu teniskom lopticom

Ogrebotine na tvom parketu konačno su pronašle svoje rješenje. Samo upotrijebite tenisku lopticu kao gumicu da izribate ogrebotine. Ovdje nema hemikalija, tako da je ovo sigurno za sve vrste podova.

Otjerajte smrad odvoda vodicom za ispiranje usta

Otjerajte neugodne mirise izlijevanjem tri puna čepa vodice za ispiranje usta u odvod. Ista antibakterijska svojstva koja se bore protiv lošeg zadaha uništit će klice u vašem vodovodu, koji će mirisati poput mente.

Očistite mrlje na tkanini pjenom za brijanje

“Ne plačite” nad prolivenim vinom na omiljeni odjevni predmet. Umjesto toga, uzmite pjenu za brijanje i poprskajte je po mrlji što prije. Ostavite pjenu da odstoji 30 minuta, zatim istrljajte i isperite mrlju.

Vratite prvobitnu boju šoljici sodom bikarbonom

Većina ljudi ima nekoliko šoljica koje jednostavno ne mogu očistiti, koliko god ih ribali sredstvom za pranje suđa. U tom slučaju pomoći će vam soda bikarbona. Pomiješajte četvrtinu sode s nekoliko kašika vode da dobijete gustu pastu. Zatim ribajte svoje omiljene šoljice spužvom nekoliko minuta dok mrlje ne nestanu.

Uglancajte pribor za jelo aluminijskom folijom

Pribor za jelo je izgubio sjaj? Skupite malo aluminijske folije i ubacite je dio za pribor za jelo u mašini za suđe te pokrenite svoj uobičajeni ciklus. Doći će do hemijske reakcije između folije i deterdženta što će vratiti sjaj vašem suđu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.