SAVJETI

Odjeća iz ormara ima neugodan miris: Može vam pomoći papir za pečenje

Veoma popularan trik

Mirise izazivaju bakterije. Printscreen

E. Ag.

3.7.2023

Ponekad se dešava da nehotice stavite blago vlažnu odjeću u ormar ili je predugo sušite u prostoriji s lošom ventilacijom, što uvjetuje da odjeća poprimi ustajali miris. Ispostavilo se da ga se možete riješiti na vrlo jednostavan način.

Alkohol i romatična tečnost

Mirise izazivaju bakterije koje uspijevaju u toplim i vlažnim prostorijama. Karakterističan miris koji je teško ukloniti je ponekad rezultat našeg previda ili nemara. Međutim, ovo možemo popraviti na nekoliko načina. Jedan od najoriginalnijih je prskanje odjeće votkom ili salicilnim alkoholom. Alkohol će ubiti neprijatan miris.

Međutim, postoji još jednostavniji način. Možda izgleda iznenađujuće, ali kao sredstvo za uklanjanje mirisa, papir za pečenje će biti savršen. Međutim, da bi funkcionisao, mora biti natopljen u aromatičnu tečnost, naprimjer, kolonjsku vodu ili mirisno ulje razblaženo vodom. 

Upija vlagu 

Nakon sušenja, ovako pripremljen papir se mora staviti u ormar zajedno sa odjećom.

Papir za pečenje ima svojstva upijanja, a ona pomažu u apsorpciji vlage iz zraka. Zahvaljujući tome, održat će garderobu suhom, što je ključno za zaštitu i miris naše odjeće. Također će odjeći dati miris kojim je natopljena. Ovaj senzacionalno efikasan trik je nedavno stekao veliku popularnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.