SAVJETI

Kako urediti malu kuhinju

Birajte kuhinjske elemente i police u koje možete da smjestite što više stvari

Iskoristite veće pločice za pod. House Beautiful

Z. K.

6.9.2023

Nije lako napraviti balans između želja i mogućnosti zbog funkcionalnosti samog prostora. Dizajneri interijera ukazuju na stvari na koje treba obratiti pažnju.

Zaboravite na male podne pločice

Ljudi često misle da su male podne pločice u manjoj kuhinji najbolje rješenje, jer su proporcionalne prostoriji. To je pogrešno, ističu stručnjaci za uređenje interijera. 

Umjesto toga iskoristite veće pločice za pod jer će one vizuleno proširiti prostor. Ovaj efekt će biti još naglašeniji ako odaberete pločice u svjetlijim nijansama.

Zaboravite na veliki sto

U želji da što više stvari smjeste u mali prostor mnogi stave i veliki sto za ručavanje sa stolicama. 

To nije pametno rješenje ako imate malu kuhinju, već sto na rasklapanje. Tako možete da uživate u obrocima, a i u slobodnom prostoru kada sto sklopite.

Zaboravite na kuhinjske ormariće samo s jednom policom

Optimizujte prostor za odlaganje stvari kada raspolažete s malim kuhinjama. Birajte kuhinjske elemente i police u koje možete da smjestite što više stvari. 

Ako je to moguće, odaberite i ormariće s kliznim vratima jer ćete tako dodatno uštedjeti na prostoru. Dodatan prostor dobit ćete ako na zidove stavite kuke i na njih objesite tave, lonce i pribor za kuhanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.