MISTERIJA

Renovirali kupatilo pa u zidu pronašli stara ljubavna pisma: Jedan tinejdžer imao je veliku želju

Pitanje je zašto nisu isporučena

Pisma za dvije djevojke. YouTube

E. Ag.

13.2.2024

Supružnici iz Mineapolisa Met i Keri Tesmer odlučili su da renoviraju svoje kupatilo, ne sluteći kakvo iznenađenje ih čeka.

Iza jednog zida pronašli su “skriveno blago” - posudu za lijekove, glicerin, ružinu vodicu, žilete, kao i proizvode kojih više nema na tržištu. Ipak, nešto drugo im je privuklo pažnju.

Naime, najuzbudljivije otkriće jesu ljubavna pisma koje je pisao isti tinejdžer, a adresirana su na dvije djevojke - Hejzel i Paulinu.

Pisma je potpisao Džon B., koji je djevojkama izrazio svoju ljubav i odanost. Očigledno zaljubljen, zamolio je svaku da mu pravi društvo za ples, piše Telegraf.rs.

- Iz pisama zaključujemo da je imao između 13 i 18 godina - kazala je lokalnim medijima Keri Tesmer.

Ona ističe da postoje dvojica “osumnjičenih” autora. Prvi je Džon Pavlo, koji je s porodicom živio u istoj kući, između 1920-ih i 1950-ih, prenosi UPI.com.

Drugi je Džon Buk, rođen 1930-ih, koji je bio stariji kada se uselio u kuću, 1960-ih.

Ipak, na tavanu su pronađene njegove stvari, poput školskih knjiga i zadataka, što ukazuje da je volio da čuva uspomene iz mladosti.

- Voljeli bismo da saznamo priču koja stoji iza pisama, a posebno zašto nisu isporučena, već su završila u zidu kupatila - istakla je Keri.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.