OPREZ

Imate li u dvorištu "zmijske rupe": Evo kako prepoznati da li iz njih vreba opasnost

Većina zmija na području Balkana je opasna i agresivna, a neke od njih su i veoma otrovne

Ako je ta rupa široka, onda su 99 posto šanse da se tu nalazi zmija. YouTube

E. Ag.

23.5.2024

Sigurno su vam se nekad desile situacije kada ste sumnjali da imate zmije u dvorištu ili da ste se na nekom putovanju u prirodi uplašili kada ste vidjeli rupu u zemlji, ne znajući da li odatle vrebaju zmijske nemani.

Ove dvije situacije lako je prepoznati, a mi vam sada otkrivamo tajnu, koja vam možda nekada može spasiti život, prenosi freshpress.info.

Svaka osoba na svijetu želi da ima mirno dvorište i vrt te da uživa u njima. Ipak, da ne bude sve bajno i krasno pobrinut će se razne štetočine koje mogu nauditi vašim biljkama. Pored njih, velike probleme mogu da predstavljaju zmije koje mogu i vama da naude, piše Krstarica.

Većina zmija na području Balkana je opasna i agresivna, a neke od njih su i veoma otrovne. Neke od tih zmija su u stanju da ubiju čovjeka za samo sat.

Ako dođete u situaciju da u vrtu uočite rupe koje oko sebe nemaju zemlje, onda se u toj rupi sigurno ne nalazi krtica. Velika je mogućnost da se tu nalazi sljepić koji je mnogo tanji od zmije. Ako je ta rupa široka, onda su 99 posto šanse da se tu nalazi zmija.

Ako želite da se riješite zmija, zatrpajte dobro rupu zemljom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.