JEDNOSTAVNA PRIPREMA

Više nećete morati ribati WC školjku: Napravite sami šumeće mirisne bombice

Za pripremu mirisnih bombica bit će potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje

Mirisno i čisto. mom4real.com/

Z. K.

8.6.2024

Prirodno, ekološki čisto, bez hemikalija. Ideja odlično funkcionira, a pripremaju se jednostavno. Koristiti takve bombice je čisto zadovoljstvo. WC školjka je čista, a wc mirisan.

Za pripremu mirisnih bombica bit će potrebna soda bikarbona, limuntus (limunska kiselina) i bilo koje eterično ulje. Najbolje je izabrati neko intenzivnijeg mirisa i s antibakterijskim djelovanjem (lavanda, narandža, menta, limun itd), piše uspesnazena.com. Od pribora vam treba: duboka zdjela, silikonska lopatica (može plastična ili drvena kašika), raspršivači i silikonski kalupi (nije obavezno).

Priprema

Na 1 dio limuntusa potrebno je 2,5 dijela sode bikarbone i 25-30 kapi eteričnog ulja. U ovom primjeru bombice su napravljene od 100 gr limuntusa, 250 gr sode bikarbone i 50 kapi eteričnog ulja narandže. Dobijete 20 bombica. Provedeno vrijeme – 20 minuta.

U dubokoj zdjeli promiješajte sodu i limuntus. U smjesu dodajte eterično ulje i ponovno dobro promiješajte. U smjesu možete dodati i neku boju u prahu, a možete ostaviti i bezbojne. U raspršivač naspite vodu, najbolje je koristiti prokuhanu hladnu ili filtriranu vodu.

Sada dolazi ključni momenat. Poprskati smjesu iz raspršivača i promiješati. Ne vlažiti previše! Samo malo. Bolje potrošiti malo više vremena na pripremu, nego sve pokvariti, jer zbog veće količine vode, soda i limuntus će momentalno stupiti u reakciju, smjesa “prokuhati” i od bombica neće biti ništa.

Potrebno je prskati i miješati smjesu desetak puta. Ne treba biti suviše mokra, tek malo navlažena. U silikonske kalupe kašikom ili rukom (obavezna je rukavica) prebacite pripremljenu smjesu.

Na kraju ćete vrlo jednostavno vaditi iz njih bombice. Ako jače spresujete smjesu u kalupima, bombice će se duže vrijeme otapati u vodi, inače će se brže otapati. Nemojte prepuniti kalupe, napunite ih malo više od polovice, da bi smjesa mogla još malo rasti. Ne morate koristiti silikonske kalupe, možete staviti rukavice i praviti loptice.

Osušiti ih

Ostaviti bombice na sobnoj temperaturi da se osuše 3-4 sata. Čuvajte ih u plastičnoj kutiji ili u staklenoj tegli. Jednostavno bacite bombicu u WC školjku. Za vrijeme “vrenja”, bombica čisti, osvježava i dezodorira zrak u toaletu.

Rezultat čista WC školjka i mirisna prostorija. Bombice možete poredati u kupaonici, vrlo lijepo mirišu (10-15 dana), a kada izgube svoj miris, samo ih ubacite u WC školjku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.