PROBAJTE

Iskoristite stvari koje već imate: 5 trikova za uljepšavanje doma

Za vrlo malo novca u prodavnicama namještaja mogu se naći u različitim oblicima i dimenzijama

Uređenje dome. Mondo

E. A.

28.1.2023

Nakon napornog dana punog obaveza, jurnjave sa klincima, šetnje psa ili jednostavno osmočasovnog radnog vremena, uvijek je lijepo doći u ušuškan i topao dom, a pored osnovnih komada namještaja, ipak su tu i sitnice koje ga dodatno krase. 

Neke od njih možete da pronađete sakrivene u nekom ćošku ili davno zaboravljene, a koje vam mogu poslužiti da dodatno uljepšate dnevnu sobu, kupatilo ili terasu, a Mondo portal je napravio listu kako možete osvježiti dom. 

Ukrasite sto u dnevnoj sobi

Svaka dnevna soba na sredini posjeduje sto koji najčešće služi za "kafenisanje" kada vam dođu gosti, a neki čak i ručavaju na njemu. 

Ono što će ga dodatno istaći, ali i osvježiti prostoriju jeste činija sa sušenim i mirišljavim biljkama i voćem. Takođe, nekoliko naređanih dekorativnih knjiga će učiniti ambijent rustičnim i otmenim.

Iskoristite led lampice

Sobu možete dodatno da osvjetlite ukoliko iskoristite jeftine, samoljepljive LED lampice.

Idealne su jer mogu apsolutno svuda da se postavljaju, ispod stola, polica, pa čak i kreveta, a prostoru daju otmen i sofisticiran izgled.

Ne zaboravite na ogledala

Ogledala do poda će uvijek doprinijeti tome da prostorija vizuelano izgleda veća nego što jeste. A jedna od preporuka dizajnera jesu samoljepljiva ogledala koja savršeno prianjaju na zidove. 

Za vrlo malo novca u prodavnicama namještaja mogu se naći u različitim oblicima i dimenzijama, tako da možete da ih kombinujete i poigravate se njima.

Peškiri i police u kupatilu

Jedna od genijalnih ideja jesu drvene police u kupatilu, a takođe možete da iskoristite omanje merdevine za odlaganje stvari.

 Umjesto što peškire slažete u komode ili ormare, možete da ih urolate, još bolje ako su različitih boja, i postavite u kupatilo. Na taj način ćete ga osvježiti različitim bojama, a biće vam pri ruci nakon svakog tuširanja ili kupanja.

Zavjese

Još jedan od trikova jesu zavjese, a ako ih postavite kako treba dobićete vizuelno izduženiji prozor. 

Garnišna bi trebalo da bude zakačena što bliže plafonu, a imajte u vidu da duge zavjese do poda odaju prostoru dašak luksuza, ali će i vizuelno da ga uvećaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.