OMILJENI CRTANI

Pas iz SAD zbog sličnosti s animiranim likom postao internet-zvijezda

Bejli nevjerovatno podsjeća na Snupija

Snupi i Bejli mnogo liče. Instagram / Printscreen

M. Z.

13.4.2023

Snupi (Snoopy), lik iz crtanog filma "Peanuts", jedan je od najpoznatijih ilustriranih pasa na svijetu, a djeluje da je dobio dvojnika u stvarnom životu. Pas Bejli (Bayley) je zahvaljujući svojoj sličnosti s animiranim likom postao svojevrsna internet-zvijezda.

Instagram profil 

Instagram profil psa po imenu Bejli postao je viralan na internetu zahvaljujući iznenađujućoj sličnosti ljupkog crno-bijelog psa sa Snupijem.

Bejli će, prema Instagram stranici, sljedećeg mjeseca napuniti dvije godine, ima isto duguljasto lice kao Snupi, zajedno s potpuno istim rasporedom boja - bijelo lice i njuška, ljupki okrugli crni nos i krznene crne uši.

Psić je, također, iznenađujuće fotogeničan, mirno pozira za savršene fotografije i videa koje vlasnica dijeli na profilu na Instagramu.


Iako je poznato da je Snupi bigl, Bejlijina rasa Mini Sheepadoodle (rezultat ukrštanja starog engleskog ovčara s minijaturnom pudlom) rezultirala je skoro kopijom animirane životinje u stvarnom životu

Nekoliko revizija

Snupi je čuveni tihi pas koji je nastao u stripu "Peanuts" Čarlsa Šulca (Charles M. Schulz) u oktobru 1950. godine. Pojavljivao se i u raznim televizijskim specijalima "Peanuts", a Šulc je rekao da je Snupi prošao nekoliko revizija u svojim ranim godinama i da ga je "to što je hodao na dvije noge pretvorilo u glavnog lika".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.