PRAVI APSURD

Ovog malenog psa su optužili da je pojeo 100 glavica kupusa: Morala reagirati i policija

Tokom programa voditeljica je otkrila da su vlasnici farme tražili od policije da uzme otiske šapa od Cijapunija u pokušaju da riješi slučaj

Osumnjičeni pas. Twitter

M. Z.

6.10.2023

Pas koji je optužen za krađu više od sto glavica kupusa u Poljskoj postao je senzacija na internetu nakon što je više od hiljadu ogorčenih korisnika društvenih mreža stalo u odbranu životinje.

U središtu istrage

Pas po imenu Cijapunio (Ciapunio) našao se u središtu istrage nakon što je postao glavni osumnjičeni za krađu i uništavanje sto glavica kupusa na farme u selu Janišovu.

Njegova priča podijeljena je u "Sprawa dla reportera", istraživačkom programu jednog medija koji se bavi građanskim sporovima.

U jednom trenutku na ekranu je prikazana fotografija psa uz natpis: "Osumnjičen da je pojeo sto glavica kupusa".

Tokom programa voditeljica je otkrila da su vlasnici farme tražili od policije da uzme otiske šapa od Cijapunija u pokušaju da riješi slučaj. "Ali je li on bandit kojeg treba istražiti", upitala je.

Penzionisani policijski nadzornik potvrdio je da će policajci imati pravo uzeti otiske psa.

Uključio se i advokat

Nesvakidašnja priča ubrzo je osvojila internet, a u priču se uključio i jedan advokat, koji je čest gost programa. On je objavio fotografiju psa s natpisom da je nevin.

Cijapunio je postao inspiracija za memove, a pokrenut je i hashtag preko kojeg mu pružaju podršku na mrežama, piše Wprost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.