TURSKA

Ljubiteljica životinja pse sa invaliditetom vozi u specijalnom vozu od buradi

Ona, koristeći jedinstveni "voz" napravljen od plastičnih buradi pričvršćenih za stražnji dio njenog kvada, vodi posebne pse na divne izlete

Ljubiteljica životinja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
Anadolija

16.3.2024

Ljubiteljica životinja Buket Ozgunlu, predsjednica Udruženja „Šape koje drže do života“ u Ankari je pokrenula inicijativu kako bi obradovala pse s invaliditetom koja je izazvala oduševljenje na društvenim mrežama, javlja Anadolija.

Ona, koristeći jedinstveni "voz" napravljen od plastičnih buradi pričvršćenih za stražnji dio njenog kvada, vodi posebne pse na divne izlete.

Udruženje za spašavanje lutalica, koje se nalazi u naselju Oyaca u okrugu Golbasi, brine o 560 pasa, od kojih je više od 300 s invaliditetom.

Ozgunlu je rekla da je Udruženje, koje djeluje skoro četiri godine, dobilo podršku širom Turkiye, što joj je omogućilo da spasi i brine o bezbroj životinja kojima je potrebna pomoć.

Inspiraciju za ideju o „vozu“ dobila je iz inostranstva, preko društvenih mreža.

- Ako oni to mogu, zašto ne bismo mogli i mi? - rekla je ona, naglašavajući inkluzivnu prirodu projekta.

Ističući pozitivan efekat izleta za dobrobit pasa ona je rekla:

- Primijetila sam da im ovakvi izlasci gode. Zato ih svake sedmice izvodim šest po šest.

Njena inicijativa privukla je veliku pažnju na društvenim mrežama, a ogromna podrška iznenadila je i Buket Ozgunlu koja nije očekivala da će izazvati toliko emocija objavama na društvenim mrežama.

- Podijelila sam to bez razloga, bila sam na probnoj vožnji. Podijelila sam video na brzinu. To nije gotova verzija našeg voza, imamo druge projekte - rekla je ona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.