LJUBIMCI

Uporedila udomljenog psa i psa s pedigreom, video je urnebes

Mejbl se boji vjetra i dugih vožnji autom. Ne želi jesti hranu za pse i alergična je na piletinu

Velika razlika u njihovom ponašanju. TikTok

M. Z.

11.4.2024

Veterinarska tehničarka Iv (Eve) nedavno je na TikToku podijelila video u kojem upoređuje svoje ljubimce – ženku malog engleskog hrta Mejbl (Mabel) i mješanca Lenija (Lenny). Video je dosad pregledalo više od 3,5 miliona korisnika društvene mreže.

- Oboje ih volim jednako, ali Mejbl je princeza koja zahtijeva jako specifičan okoliš da bi preživjela, a Leni ne razumije šta se događa oko njega i mogao bi preživjeti bilo gdje - piše u objavi.

Iv je otkrila da je Mejbl kujica s rodnim listom koju je platila 1.600 funti (oko 1.860 eura) jer se osjećala usamljeno za vrijeme pandemije.


@eve_the_veterinary_nurse I love them both equally but Mabel is the princess who requires a specific environment to survive… Lenny is oblivious and could survive anywhere 😂 #dogs #dogsoftiktok #spoiltdog #rescuedog ♬ Countryside - Andrew Joy

- Mejbl se boji vjetra i dugih vožnji autom. Ne želi jesti hranu za pse i alergična je na piletinu. Ako joj iz nekog razloga moram dati tabletu, uzrujana je tri dana. Mora spavati u mom krevetu, a ako joj kažem da treba otići na pod, počne plakati. Kada izađem iz sobe, počne plakati - objasnila je Iv.

Dodala je da Mejbl mora u bolnicu svaki put kad je bolesna.

Za razliku od Mejbl, Leni, kojeg je udomila, ne boji se ničega i može jesti bilo šta - od ljudske do pseće hrane, jede čak i tablete. Spava u krevetu za pse, a Iv ne treba svaki trenutak biti uz njega jer on ne plače.

- Nikada nije bio ni bolestan. Prilično sam sigurna da ovog lika mogu udariti busom i da bi samo odšetao - našalila se Iv.

''Udomljeni psi su jednostavno drugačiji. Imam čistokrvnog i on zahtijeva toliko brige. Za razliku od njega, moj udomljeni pas je sretan što je uopće tu'', napisala je jedna korisnica TikToka u komentarima.

"Svi moji psi su udomljeni i oni su najizdržljiviji psi koje sam ikada upoznala", napisala je druga korisnica.

"Mejbl je princeza i zaslužuje sve što joj treba. Predivna je", dodala je treća korisnica, piše Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.