KULTURA

Biti ogoljen pred publikom je mač s dvije oštrice

Nerman Mahmutović u novom projektu Indire Kučuk-Sorguč

Autor:T. ĐEVIĆ

8.10.2014

Glumac Nerman Mahmutović u novom projektu Indire Kučuk-Sorguč pojavit će se u ulozi „Pravog mahalca", predstave koju će režirati Mirela Trepanić. Premijerno pred publiku stat će već sredinom novembra. Nakon „Ja, mahaluša" u kreaciji Nele Đenisijević, a potom i „Ja, mahalac", kojeg je utjelovio Dragan Marinković Maca, ovo je posljednja predstava iz trilogije o mahalanju Kučuk- Sorguč.

Veliki izazov

- Veliki je izazov igrati u ovakvom projektu jer prvi put dolazim u situaciju da sam glumački sam na sceni, dok će mi muzičku podršku davati Negra Čičić. Osim toga, tremu mi dodatno stvara i činjenica da je Indira već od „Mahaluše“ i „Mahalca“ brendirala taj projekt ne samo u BiH već i regionu - iskren je Mahmutović.
 
Kaže da su probe već u toku te da je pred njim odličan tekst s vrlo dobrim pričama, zbog čega možemo očekivati novu hit komediju.

- Ovo je nova vrsta mahalanja s obzirom na to da su prethodne dvije pričane iz trećeg lica. To je bilo pripovijedanje, dok se u ovoj predstavi sve priče vežu direktno za mene, za lik kojeg igram, dakle govorit ću u prvom licu. Atmosfera na probama je odlična, Indira je profesionalac - istakao je glumac.

Provjerena ekipa

Zanimljivo je da će u predstavi Mahmutović ispričati i svoja lična iskustva.

- Ispričao sam Indiri neke svoje doživljaje koje je ona dramaturški zaokružila. Mač s dvije oštrice je biti ogoljen pred publikom, ali u našem glumačkom pozivu najteže je ipak igrati sebe. U svakom slučaju uvijek sam imao dobru interakciju s publikom pa ne znam zašto bi i sada bilo drugačije - kazao je Mahmutović.

U autorskom timu je provjerena ekipa, rediteljka Mirela Trepanić, scenografkinja i kostimografkinja Marijela Margeta-Hašimbegović i producentska kuća „Filter".

Komični obrt

„Pravi mahalac" je iskren prema sebi, ništa ne taji, potpuno je javan, zabavan, beskrajno duhovit. On sebe kritizira, omalovažava, potcjenjuje, kod njega nema špekulacija, manipulacija, on nije licemjeran i priča sve onako kako jeste, s potpuno komičnim obrtom situacija, tako da će publika i ovog puta imati priliku za istinsko uživanje.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.