KULTURA

Izložba 'Kolekcija budućeg naslijeđa'

Večeras u galeriji Java

Autor:S. Ha.

9.10.2014

Umjetnički projekat "Kolekcija budućeg naslijeđa" organizuje izložbu večeras, s početkom u 18 sati u galeriji Java. Cilj galerije, u prvom redu, da se kulturni razvoj u određenoj sredini učini razumljivim za buduće generacije, te da se sačuva ono što su njihovi preci smatrali važnim, te pozivaju sve građane i građanke da učestvuju u stvaranju ove zbirke.

- Pozivamo sve zainteresirane da donesu svoje priloge kolekciji bez političkog ili nacionalnog filtera. Svi mogu pridonijeti Kolekciji donoseći predmete, kao što su: umjetnička djela, predmeti iz svakodnevnog života, iz domaćinstva, dijelovi namještaja, odjevni predmeti, ručni radovi, knjige, pjesme. Predmeti će biti sakupljeni, izloženi, fotografirani i katalogizirani za vrijeme trajanja Internacionalnog teatarskog festivala MESS i zatim vraćeni vlasnicima - kazali su iz galerije.
 
"Kolekcija budućeg naslijeđa" je projekat umjetnice Azre Akšamije u saradnji s Lejlom Hodžić, Margarethe Makovec, Antonom Ledererom, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS i Centrom za savremenu umjetnost "ROTOR".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.