KULTURA

Kultna Otvorena scena Obala ponovo će biti mjesto susreta

Bogatija umjetnička ponuda u Sarajevu

M. ČUSTOVIĆ

5.2.2015

Umjetničku ponudu Sarajeva ponovo će svojim repertoarom upotpuniti Otvorena scena Obala na Akademiji scenskih umjetnosti (ASU). Mjesto gdje su prve korake napravili naši glumački, rediteljski, dramaturški, producentski velikani i gdje je nastala kultna „Audicija", koja je od diplomskog ispita prerasla u regionalni megahit, ugostit će sve one koji vole pozorišnu i filmsku umjetnost.

Dio porodice

Tako će se šira javnost upoznati s uspješnim ispitima, predstavama, kratkim filmovima realiziranim u produkciji ASU-a, odsjeka gluma, režija, produkcija i dramaturgija.
 
Glumac, profesor s Akademije i umjetnički rukovodilac Otvorene scene Obala Alen Muratović kazao nam je da u planu imaju održiv mjesečni repertoar od četiri ili pet predstava.

- Cilj je da studenti skupe što više iskustva, jer ono je veoma bitno za naš posao. Također, oni trebaju igrati iz ljubavi i strasti i mislim da će im ta scena to omogućiti. Želimo da vratimo i bivše studente, profesionalne glumce i sadašnje studente, da se družimo, jer mislim da više u našim pozorištima ne postoje uvjeti za to. Ta scena i njen repertoar mogu se itekako „pohrvati", u pozitivnom smislu naravno, s ostalim repertoarskim pozorišnim kućama. U tom smislu mislim da ćemo biti najbolji - poručio je Muratović.

muratovic-alen1mk

Muratović: Bit ćemo najbolji

Za podršku

Otvorena scena Obala bit će mjesto susreta, novih saradnji, ali i edukacije nove pozorišne i filmske publike. Ulaz na predstave bit će slobodan, s tim da će publika, ukoliko to želi, moći izdvojiti novac isključivo za podršku, kako bi produkcija bila bolja.

Sve predstave i projekcije počinjat će u 20 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.