KULTURA

"Avaz" vas vodi na "Mahalanje": Četvrti rođendan kultne sarajevske komedije "Ja, mahaluša"

U Kamernom teatru 55

Redakcija

23.3.2015

U saradnji sa Indirom Kučuk-Sorguč, autoricom i producenticom predstave "Ja, mahaluša", "Avaz" vas vodi na "Mahalanje" 25. marta u 20 sati u Kamerni teatar 55. Prvih 10 čitatelja koji se jave na naš redakcijski broj 033/ 281- 474 do 13 sati, dobit će poklon ulaznicu koju će moći preuzeti u srijedu pola sata prije početka predstave na blagajni Kamernog tetra 55.

geteborg-predstava

Foto: Arhiva (S predstave "Ja, mahaluša" u Geteburgu)

Kultna sarajevska predstava "Ja, Mahaluša" igra po 150. put u srijedu, 25. marta u 20 sati u Kamernom teatru 55.  Tada će se i proslaviti četvrti rođendan uspješnog "mahalanja" na pozorišnim scenama u BiH i Regiji.  

"Ja, mahaluša" je nezamjenjiva komedija koja i poslije četiri godine igranja razgaljuje, oplemenjuje, zabavlja i obara s nogu.

Bit će to prilika da oni koji nisu uspjeli pogledati ovu hit komediju do sada , a i oni koji su je gledali nekolio puta, utvrde gradivo. I vide nenadmašnu Nelu Đenisijević i neodoljivog Nenada Tešića kao i strastveni Ansambl Cabaret u svojoj zamamnoj i rasplesanoj igri na daskama koje život znače.

"Ja, mahaluša" je kabare koji je ujedinio sve generacije, različitih zanimanja i statusa, jer, između ostalog,  publiku ne dijeli po zvanju, znanju i obrazovanju nego je otvoren za svakoga koji je spreman zabaviti se a pri tome potpuno otvoriti oči za ono što se zbiva u nama i oko nas.

Ove su nam četiri godine prošle kao u snu, a u njima je sažeto toliko događanja da se komotno može reći da smo proživjeli sto godina zajedno. Igrali smo po cijeloj BiH, Regiji, obišli tri kontinenta, svađali se i mirili, pravili stanke i pravili djecu, dobili na hiljade poklonika i pobrali simpatije gdje god da smo se našli. Ostvarili, kratko rečeno, naš san - a to je živjeti ljubav i dijeliti radost sa svima. Publika se osevapila s nama  a bogme i mi s njima - riječi su autorice i producentice Indire Kučuk-Sorguč, po čijem je bestselleru predstava i nastala.

Scenski život "mahalanja" i otpočeo je s "Mahalušom" koja je na muzičko-scenski način ispričala našu realnost koristeći se jezikom žargona, imitacije, pjesme, vica i šale.

Bit će to još jedno izvođenje ovog prvog bh. originalnog kabarea kojega je do sada gledalo više od 100 hiljada poklonika. Za ovu komediju o muško-ženskim odnosima uvijek se traži karta više jer nudi originalnu zabavu kroz jedinstven bosanski humor, lucidan tekst, osmišljen izbor muzike, pokret i plesne tačke.

Ulaznice se mogu rezervirati na blagajni Kamernog teatra 55 svakim danom od 10 do 12 i od 16 do 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.