KULTURA

27. Međunarodni sajam knjiga od 22. do 27. aprila

Praznik pisane riječi u Sarajevu

M. Ču.

23.3.2015

Izlagački prostor dvorane „Mirza Delibašić“ i pratećih foajea Centra Skenderije  od 22. do 27. aprila ugostit će više od stotinu izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske na 27. Međunarodnom sarajevskom sajmu knjiga i 13. bijenalu knjige.

Tokom pet dana, uz besplatan ulaz, pored klasika i novih naslova po znatno povoljnijim cijenama, ljubitelji pisane riječi imat će priliku  susresti se sa svojim omiljenim autorima, domaćim i stranim.  Organizatori sajma su Centar Skenderija, TKD "Šahinpašić" i Udruženje izdavača i knjižara BiH (UIK).
 
-  Vjerujemo da ćemo i ovaj put opravdati status najznačajnijekulturne manifestacije, očekujemo da publika dođe u što većem broju. Rokovi za prijavu učešća na sajmu bit će otvoreni još sedam do deset dana, i pozivamo sve izdavače i knjižare da nam se pridruže. Do sada je već 80 posto sajamskih kapaciteta popunjeno. Štandovi će i ovaj put biti postavljeni na 1.500 do 1.800 kvadratnih metara izlagačkog prostora. Očekujemo  prošlogodišnji uspjeh sajma u svim segmentima- istakao je na današnjoj pres-konferenciji u Sarajevu, direktor TDK „Šahinpašić“, Ajdin Šahinpašić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.