KULTURA

Poziv na audiciju za glumce do 35 godina

Teatarski festival MESS

M. Ču.

24.3.2015

Internacionalni teatarski festival MESS - Scena MESS pozivaju sve diplomirane glumice i apsolventice odsjeka za glumu iz Bosne i Hercegovine koje imaju do 35 godina, na audiciju za uloge u predstavi “Antigona“, Lenke Udovički.

Predstava će se realizirati u toku ljeta 2015. u produkciji Teatra Ulysses, Brijuni i koprodukciji Internacionalnog teatarskog festivala MESS - Scena MESS, Sarajevo i Hrvatskog narodnog kazališta iz Rijeke.

audicija-mess

- Za audiciju je potrebno pripremiti jedan monolog po želji te jedan monolog iz Sofoklove drame “Antigona“, dok prijava također treba sadržavati osnovne podatke (ime, prezime, adresa, godište, broj mobilnog telefona, e-mail adresa), kratku biografiju (ili CV) te recentnu fotografiju - istakli su iz pres-službe MESS-a.

Prijave je neophodno poslati najkasnije do 15 sati, 25. marta 2015. godine na e-mail adresu [email protected]. Audicija će se održati u Sarajevu, a sve aplikantice će po isteku roka za prijave biti obaviještene o terminu i lokaciji na kojoj će audicija biti održana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.