KULTURA

U nedjelju izložba "Gradovi mira Barcelona-Sarajevo" u galeriji Novi hram

Podsjećanje na 20 godina prijateljstva

Redakcija

3.4.2015

Udruženje “Districte 11 City to City” iz Barcelone otvorit će izložbu u Sarajevu; "Gradovi mira” Barcelona –Sarajevo, kao podsjećanje na 20 godina prijateljstva pomenutih gradova.

Glavni protagonisti tih događaja su bili sami građani sa svojim ličnim aganžmanom, uspostavljajući jaku saradnju između istih.

- Želimo da građani i građanke aktivno učestvuju. Pripremili smo MOODBOARD (panel) gdje možete da donesete fotografiju, crtež, poruku (...) koji će predstaviti 20 godina saradnje, oni koji su boravili tamo i oni koji su ovde stekli dobre prijatelje. Ukoliko se odlučite da nam pošaljete gore navedeno, isprintat ćemo i postaviti isto na dan otvaranja izložbe, Ili ako želite, dođite na dan otvaranja Izložbe da Vi sami postavite Vaše uspomene na zidu koji će Vas čekati između 5 i 20. aprila 2015.godine u Sarajevu, navode iz Udruženja “Districte 11 City to City”

Kako možete učestvovati?

- Donesi svoju uspomenu 5. aprila 2015.godine i postavi je na zid

- Podjeli s nama svoje uspomene preko društvenih mreža facebook, twitter, instagram sa: #ciutatsdepau #citiesofpeace #gradovimira ŠTA TE PODSJEĆA NA SARADNJU BARCELONE - SARAJEVA? KOJE JE TVOJE ISKUSTVO ? UČESTVUJ! Teme: Olimpijada, Solidarnost, Izbjeglice, Humanitarni konvoji, Nevladine organizacije, Međunarodna kooperacija, Obnova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.